پذیرش اینترنتی

جراحي

چهار شنبه 25 اسفند 1395
بازدید: 21487

عمل جراحی گلوکوم (آب سیاه) (IncisionalGlaucomasurgery)

غالبا در مواردی که دارو درمانی یا لیزر درمانی منجر به کنترل مناسب گلوکوم نگردیده است، "عمل جراحی" برای درمان آن مطرح می شود. 

 

ترابکولکتومی: رایج ترین نوع عمل جراحی در درمان گلوکوم

 

 

 

عمل جراحی استاندارد گلوکوم، كار گذاشتن يك مسير تخليه مايع زلاليه از درون چشم به فضايي زير سطح ملتحمه می باشد. معمولا در طول عمل جراحی داروی مهار کننده بهبود زخم به کار می رود و ممکن است در ویزیت های پس از عمل نیز از این دارو ها استفاده گردد تا بافت محل زخم منجر به مسدود شدن مسیر تخلیه جدید نگردد. این نوع عمل در اکثر موارد موفقیت آمیز است؛ با این حال ممکن است نتيجه در برخی موارد رضایت بخش نباشد. برای درمان بلب ناموفق (failing bleb) روش هایی وجود دارد. گاهی اوقات لازم است همین عمل جراحی تکرار گردد و گاهی از جراحی های متفاوت دیگری می توان بهره برد.

 

جراحي هاي دريچه (والو) (valve)، كانالوستومي (canalostomy) و ستوون (seton)

این جراحی ها در مواردی که عمل ترابکولکتومی موفقیت آمیز نبوده است یا ترابكولكتومي با توجه به شرایط بیمار پیشنهاد نمی شود، مورد استفاده قرار می گیرند. جراحی های والو، کانالوستومی و ستوون، جراحی هایی پیچیده هستند و معمولا به اندازه عمل ترابکولکتومی موفقیت آمیز، نمی توانند فشار داخلی چشم را کاهش دهند. با این حال امید است یکی از این روش های درمانی روزی به عنوان عملی موثرتر و ایمن تر از ترابکولکتومی مطرح شوند.

تمام عمل های جراحی برای درمان گلوکوم موقتی هستند، با این حال چندین سال وضعیت بیمار را بهبود می بخشند. نرخ موفقیت آمیز بودن درمان گلوکوم با روش های جراحی کاملا به نوع و میزان پیشرفت گلوکوم بستگی دارد. در بهترین حالت نرخ موفقیت آمیز بودن کنترل فشار داخل چشم 75 درصد است. با این حال در بسیاری از موارد هنوز هم مصرف قطره چشمی پس از عمل ضروری می باشد.

 


   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.