پذیرش اینترنتی

سوالات متداول

پنج شنبه 25 خرداد 1396
بازدید: 42962

عمل جراحی پیوند قرنیه چه مدت طول می کشد؟

شما به مدت 1 تا 2 ساعت در اتاق عمل خواهید بود؛ اما مدت زمان انجام عمل کمتر از این مدت خواهد بود.

 

آیا شرایط بعد از عمل خیلی سخت است؟

پس از عمل چشم شما قرمز، همراه با سوزش و حساس به نور خواهد بود. ممکن است میزان اشک زیاد شود و کمی اشک ريزش داشته باشيد. این موارد معمولا در اثر مصرف استامینوفن یا مسكن هاي دیگر در طول چند روز اول پس از عمل كنترل می شود (که حتما باید توسط پزشک تجویز شده باشد).

 

آیا روی چشمم بسته خواهد بود؟

وقتی از اتاق عمل بیرون می آیید، چشم شما با مشمع و محافظ پوشانده شده است و به دلیل وجود آنها نمی توانید از عینک خود استفاده کنید. پزشک جراح به شما خاطرنشان می کند یک روز پس از عمل برای باز کردن محافظ چشم مجددا به او مراجعه نمایید. سپس به شما یک محافظ پلاستیکی داده می شود که باید در زمان استراحت و خوابیدن و همچنین در زمان حمام کردن، آن را روی چشم خود قرار دهید.

 

آیا این عمل بخیه هم دارد؟

بسیاری از افراد در عمل خود بخیه خواهند داشت، در حالی که حتی ممكن است متوجه آن نشوند. بعضی از بخیه ها ممکن است خیلی زود و تقریبا 3 ماه بعد از عمل کشیده شوند، برخي دیگر ممکن است مدت زمانی طولاني –مثلا 4 سال یا بیشتر- در چشم باقی بمانند.

 

آیا باید از قطره چشمی استفاده کنم؟

برای رفع التهاب چشم و پیشگیری از پس زدن پیوند، شما بایستی از قطره های چشمی و پماد های تجویز شده توسط پزشک تان استفاده نمایید.

 

آیا لازم است فعالیت هایم را محدود کنم؟

پرستار یا پزشک جراح شما در مورد محدود کردن فعالیت هایتان به شما توصیه هایی خواهند داشت؛ در عین حال به طور کلی باید از هرگونه فعالیت که ممکن است ضربه یا صدمه مستقیم به چشم وارد کند –مثل ورزش های تماسی و پر برخورد- خودداری کنید.

 

آیا میزان بینایی من تغییر خواهد کرد؟

دید چشم معمولا پس از عمل جراحی تار و مبهم خواهد بود و در حین ترمیم به تدریج رو به بهبود خواهد رفت. زمانی که چشم بهبود یافته و بخیه ها کشیده می شوند، شکل قرنیه نیز تغییر می کند. به همین دلیل است که جراح شما برای تعیین شماره جدید عینک شما، بین 3 تا 12 ماه صبر می کند. و چنانچه ضروری بود، لنز های تماسی را تجویز خواهد کرد.

 

چه مدت پس از عمل می توانم رانندگی را دوباره شروع کنم؟

چنانچه میزان دید چشم دیگر شما برای رانندگی مناسب بود (یعنی چشم دیگر هم به عمل نیاز نداشت)، پس از آنکه اثرات داروی بیهوشی کاملا از بین رفت، می توانید رانندگی کنید –که معمولا بیش از 12 ساعت طول می کشد. البته پزشک شما توصیه می کند چندین روز پس از عمل به هیچ وجه به رانندگی فکر نکنید. به خاطر داشته باشید حتما از کسی بخواهید برای برگرداندن شما از بیمارستان به منزل در روز عمل شما را همراهی کند؛ همانگونه که در روز پس از عمل نیز باید فردی شما را برای معاينه و باز کردن روی چشم توسط جراح، همراهی کند.

 

کی می توانم دوباره به کارم برگردم؟

این مساله کاملا به نوع شغل شما، وضعیت جسمی شما و میزان بینایی تان بستگی دارد. بعضی از بیماران که مشاغل دفتری دارند می توانند چند روز پس از عمل به کار خود بازگردند؛ اما برخی دیگر ناچارند به مدت چند هفته کار خود را کنار بگذارند.

 

کی می توانم مطمئن باشم که عمل پیوند پس نمی زند؟

احتمال پس زدن پیوند قرنیه کم است؛ در عین حال این احتمال در هر زمانی وجود دارد (حتی چندین سال پس از عمل). از این رو آشنایی با نشانه های پس زدن پیوند بسیار مهم است (قرمزی چشم- حساسیت به نور- تغییر در بینایی- درد). جراحی پیوند قرنیه می تواند یکبار دیگر هم انجام شود و غالبا نتایج خوبی دارد. اما روی هم رفته احتمال پس زدن پيوند برای جراحی مجدد پیوند قرنیه، اندکی بالا تر از اين احتمال براي نخستین جراحی پیوند قرنیه می باشد.

 

مصرف قطره های چشمی

در هنگام مصرف قطره های چشمی موارد زیر را به دقت رعایت کنید:

  1. ابتدا دستهای خود را به دقت با آب و صابون بشویید.
  2. با یک انگشت پلک پایینی را کمی پایین بکشید تا فضایی خالی برای ریختن قطره ایجاد شود (همانگونه که در تصویر می بینید)
  3. به سمت بالا نگاه کنید.
  4. یک قطره در فضای خالی ایجاد شده پلک بچکانید. مراقب باشید ظرف قطره به پلک یا چشم تان برخورد نکند. اگر قطره در چشمتان نیفتاد، یک بار دیگر تلاش کنید.
  5. پس از هر بار قطره چکاندن، پلک خود را به مدت یک دقیقه روی هم بگذارید.

اگر بخواهید دوباره در همان چشم قطره بچکانید، باید حداقل 5 دقیقه فاصله بین آنها باشد.

 

برقراری ارتباط

اگر سوالی داشتم، چگونه می توانم پزشک جراح خود را بیابم؟ برای برقراری ارتباط با پزشک جراح خود می توانید در روزهاي حضور پزشك در درمانگاه، با درمانگاه تماس گرفته و سوال خود را با دستياران پزشك درميان بگذاريد تا آن ها پاسخ پرسش شما را از پزشك دريافت كرده و به اطلاع شما برسانند.