پذیرش اینترنتی

جداشدگی شبکیه

پنج شنبه 25 خرداد 1396
بازدید: 11715

جداشدگی شبکیه زمانی اتفاق می افتد که شبکیه از محل قرارگیری طبيعي خود جدا شده و یا کشیدگی در آن رخ می دهد. در صورتی که این مشکل به سرعت درمان نشود ممکن است منجر به از دست رفتن دایمی بینایی گردد. در مواقعی که بخش کوچک یا بزرگی از شبکیه پاره شده است، چنانچه برای درمان فوری آن اقدامی صورت نگیرد، پارگی شبکیه و آسیب های شبکیه می تواند به جداشدگی شبکیه بينجامد.

زمانی که جداشدگی شبکیه رخ می دهد، در واقع شبکیه از دیواره خلفی چشم جدا شده و دیگر هیچ اتصالی با لایه تکی سلولها که به عنوان "اپیتلیوم رنگدانه شبکیه" شناخته می شوند، ندارد. این سلولها برای بقای شبکیه جداشده بسیار حیاتی هستند و چنانچه درمان فوری انجام نگیرد، این سلولها تحليل می روند و توانایی عملکردي خود را از دست خواهند داد.

مرکز شبکیه که "ماکولا" (macula) نامیده می شود، تنها بخشی است که چشم را قادر می سازد تا تصاویر را دقیق و با جزییات ببیند. برای مطالعه و تشخیص چهره ها، ماکولا باید سالم باشد؛ و جداشدگی شبکیه چنانچه فورا درمان نشود، تا حدی پیش می رود که بر ماکولا تاثیر می گذارد؛ و زمانی که ماکولا آسیب ببیند، ممکن است دید مرکزی چشم از بین برود.

در اين تصاویر، تفاوت بین آنچه چشم دارای شبکیه سالم می بیند، با آنچه چشم مبتلا به جداشدگی شبکیه می بیند، به خوبی نشان داده شده است.

 

چه کسانی بیشترین احتمال ابتلا به جداشدگی شبکیه را دارند؟

جداشدگی شبکیه در هر سنی می تواند رخ دهد، با این حال معمولا در افراد بالای 40 سال رایج تر است. برخی شرایط نیز می تواند احتمال ابتلا به این آسیب را افزایش دهد که عبارتند از:

 


   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.