پذیرش اینترنتی

سوالات متداول

چهار شنبه 7 تیر 1396
بازدید: 6605

آیا استفاده از این روش جراحی حتما مفید و اثرگذار است؟

تنها روش درمانی که در حال حاضر برای پیشگیری از بدتر شدن قوز قرنیه در دسترس است، عمل کراس لینکینگ (ایجاد پیوند های متقاطع) کلاژن می باشد.

شواهدی که از سه کلینیک (که به طور تصادفی انتخاب شده بودند) به دست آمده و وضعیت بیماران را یک سال پس از عمل مورد بررسی قرار داده اند، نشان می دهد عمل کراس لینکینگ (CXL) برای مهار کردن پیشرفت بیماری قوز قرنیه در بیش از 90 درصد موارد موفقیت آمیز بوده و شکل قرنیه بیماران در بیش از 45 درصد موارد اصلاح گردیده است. در مطالعات دراز مدت که بیماران را به مدت 5 سال پس از عمل مورد بررسی قرار داده اند نیز نرخ موفقیت آمیز بودن عمل در پیشگیری از پیشرفت بیماری قوز قرنیه به همین میزان مشاهده گردیده است.

 

کدام یک از روش های عمل کراسلینکینگ (CXL) دراین بیمارستان انجام می شود؟

در این مرکز، هر دو روش روش كراس لينكينگ تسريع شده با برداشتن اپيتليوم  که یکی از انواع عمل كراس لينكينگ استاندارد است و روشی به روز و امن می باشد انجام می شود. عمل كراس لينكينگ استاندارد روشی درمانی است که با تابش نور فرابنفش به مدت 30 دقیقه انجام می گیرد. در عمل کراس لینکینگ (CXL) تسریع شده، همین میزان انرژی و نور فرابنفش در مدت زمان 10 دقیقه به قرنیه تابانده می شود. تحقیقات اخیر نشان داده اند در مقايسه با تابش طولاني مدت نور فرابنفش، قرنیه، تابش شدید نور فرابنفش در کوتاه مدت را بهتر می تواند تحمل کند.

عمل كراس لينكينگ تسریع شده به طور گسترده ای انجام می شود. در این مرکز، روش كراس لينكينگ تسريع شده بدون برداشتن اپيتليوم نيز در بعضي موارد خاص انجام می گیرد.

 

آیا می توان هردو چشم راهم زمان عمل کرد؟

چنانچه هر دو چشم بیمار نیاز به عمل کراس لینکینگ (CXL) داشته باشد، می توان هر دو چشم را به طور همزمان عمل کرد. اما اگر بیمار ترجیح می دهد چشم دوم را با یک فاصله زمانی عمل کند، بایستی در مراجعات خود نزد پزشک مربوطه حتما قبل از عمل درخواست خود در این زمینه را با وی در میان بگذارد.

 

در طول عمل کراسلینکینگ(CXL) چه می گذرد؟

CXL از آن دسته عمل های جراحی است که بدون بستري و زير نظر چشم پزشك و با حضور  پرستار ارشد چشم انجام می شود. گرچه مدت زمان عمل تنها 30 دقیقه است، اما لازم است بیمار مدت زمانی قبل از شروع عمل در بیمارستان حاضر باشد. پس از به پایان رسیدن عمل نیز بیمار باید مدتی در مرکز بماند تا وضعیت وی به طور کامل بررسی گردد. پس از اطمینان یافتن از پايدار بودن وضعیت، بیمار ترخیص می شود. به این ترتیب کل مدت زمان قبل، حین و بعد از عمل تقریبا نصف روز به طول می انجامد. پس برای سپری کردن این مدت زمان در بیمارستان آماده باشید.

از شما خواسته می شود به آرامی روی تخت دراز بکشید. قطره بی حسی موضعی درون چشم چکانده می شود تا سطح چشم بی حس گردد. سپس گیره ای کوچک، پلک را ثابت و چشم را باز نگه می دارد. لایه سطحی چشم (اپیتلیوم) کاملا تمیز شده و در مدت 10 دقیقه، هر چند دقیقه یکبار قطره ریبوفلاوین در چشم چکانده می شود. اکنون همه چیز مهیاست تا نور فرابنفش به مدت 8 دقیقه به چشم تابانده شود. پس از پایان کار، یک لنز پانسمان نرم روی چشم قرار داده می شود.

 

پس از عمل کراسلینکینگ(CXL) چه اتفاقی می افتد؟

قطره ای به شما داده می شود تا پس از عمل استفاده کنید. لنز پانسمان نرم تا زمانی که لایه سطحی چشم کاملا التیام یابد روی چشم باقی می ماند (و این مدت زمان تقریبا 7 روز طول می کشد). اگر لنز پانسمان در طول این مدت از روی چشم افتاد، به هیچ وجه سعی نکنید دوباره آن را روی چشم قرار دهید و حتما آن را دور بیندازید.

اثر قطره بی حسی موضعی که در طول عمل به کار رفته است، تقریبا در همان روز برطرف می شود و از اینرو قرمزی، حساسیت به نور و احساس شن در چشم را چند روز تجربه خواهید کرد. میزان دردی که بیماران احساس خواهند کرد، از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. برخی بیماران درد بسیار کمی را گزارش کرده اند، در حالی که برخی دیگر درد چند روز اول را بسیار زیاد توصیف کرده اند. توجه داشته باشید که چشم به نور حساس خواهد بود و شما بایستی حتما از عینک آفتابی (با محافظت بالا در برابر UV) استفاده نمایید.

دید شما در چند روز نخست پس از عمل تار خواهد بود، اما پس از چند هفته به تدریج شفاف خواهد شد.

در دو روز نخست پس از عمل، کم و زیاد شدن درد کاملا طبیعی است، اما چنانچه در روز سوم یا چهارم درد شدت یافت می تواند نشانه ای از عفونت باشد و بایستی فورا به بخش اورژانس مراجعه کرده و ویزیت شوید. به خاطر داشته باشید در صورت رعایت مراقبت های توصیه شده توسط پزشک، احتمال ایجاد عفونت بسیار كم و چیزی حدود یک درصد است.

 

آیا لازم است مدت زمانی بعد ازعمل، از مطالعه وکار دست بکشم؟

بله !!!حداقل یک هفته زمان لازم است تا لایه سطحی چشم (اپیتلیوم) بهبود یابد و چنانچه کار شما وابسته به کامپیوتر می باشد، این مدت به دو هفته افزایش می یابد. اگر این موارد را رعایت نمایید، نتیجه ای که از این عمل خواهید گرفت، بسیار عالی خواهد بود.

به خاطر داشته باشید در روز نخست پس از عمل، هر یک ساعت یکبار و در روز های بعد هر 4 ساعت یکبار قطره تجویز شده را درون چشم بچکانید.

فعالیت های روزانه مانند تماشای تلویزیون و کار با کامپیوتر، آسیبی به چشم وارد نخواهد کرد، اما بهتر است در ساعات اولیه پس از عمل به چشم استراحت دهید (چشمان خود را ببندید و استراحت کنید).

نوبت ویزیت برای هفته های بعد به شما داده می شود تا به پزشک خود مراجعه نمایید و بهبود وضعیت چشم شما به طور کامل مورد معاینه و بررسی قرار گیرد.

 

پس از عمل کراسلینکینگ(CXL) چه کارهایی راباید/ نباید انجام دهم؟

استفاده از قطره چشمی تجویز شده - دقیقا طبق برنامه- بسیار مهم است. محدودیتی برای شستن صورت و دوش گرفتن وجود ندارد، اما باید مراقب باشید به هیچ وجه آب به چشم نرسد. شاید بتوانید ورزش های سبک را انجام دهید، اما تا زمانی که لایه سطحی چشم کاملا بهبود نیافته است، به هیچ وجه نباید به شنا بپردازيد.

یک هفته پس از عمل باید به مرکز مراجعه نمایید تا چشم شما معاینه گردد و پزشک تعیین کند که آیا میزان دید شما به اندازه کافی هست تا بتوانید رانندگی کنید یا خیر. پس از آنکه لایه سطحی چشم کاملا التیام یافت، می توانید استفاده از لنزهای تماسی خود را دوباره از سر بگیرید؛ و التیام چشم به طور معمول چیزی حدود دو هفته به طول می انجامد. اگر قبل از عمل از عینک استفاده می کرده اید، باید حداقل یک ماه پس از عمل به اپتومتریست خود مراجعه کنید (تا در این مدت شماره چشم تثبیت گردد) و چنانچه نیاز به تغییر شماره عینک باشد، شماره عينك جديد براي شما تجويز شود. شش ماه پس از عمل کراس لینکینگ (CXL) نیز باید مجددا به مرکز مراجعه کنید تا به کمک اسکن قرنیه، آزمایش های مربوط به شماره چشم و عینک انجام شود.

 

عمل کراسلینکینگ (CXL) چه خطراتی دارد؟

به طور معمول عمل کراس لینکینگ (CXL) روشی امن است؛ اما در برخی موارد، در مدت زمانی که طول می کشد تا چشم التیام یابد ممکن است مشکلاتی رخ دهد. تقریبا حدود 3 درصد از بیماران به دلیل تاری دید، زخم قرنیه، ناهمواری در شکل قرنیه یا عفونت، با کاهش یا از دست رفتن دید مواجه می گردند. در بسیاری از این موارد به کمک پیوند قرنیه می توان دید از دست رفته را بازگرداند. بدون استفاده از عمل کراس لینکینگ (CXL)، تقریبا 20 درصد از بیماران دچار قوز قرنیه، نیاز به پیوند قرنیه داشتند و این در حالی است که با استفاده از روش CXL ، نرخ پیوند قرنیه از 20 درصد به 3 درصد کاهش یافته است. ارزش و اهمیت این روش بدین دلیل است که خطرات پیوند قرنیه برای بیمارانی که پیشرفت بیماری آنها تایید شده، تا حدودی بیشتر می باشد.