سرطان چشم
دوشنبه 29 آبان 1396
بازدید: 27269
تومورهای داخل چشم
امكان دارد چشم نيز مانند ساير ارگانهاي بدن به تومورهاي خوش خيم يا بدخيم داخل چشم مبتلا گردد.
تومورهاي چشمي بزرگسالان
تومورهاي بدخيم چشم در بزرگسالان ممكن است اوليه يا ثانويه باشند؛ بعد از تومورهاي ثانويه كه از ساير قسمتهاي بدن منشا ميگيرند و به آنها تومورهاي متاستاتيك گفته مي شود، شايعترين تومورداخل چشمي ملانوم مشيميه مي باشد كه از سلولهاي رنگدانه اي نشات مي گيرند سلول هايي كه به ميزان قابل توجهي در چشم وجود دارند.
تومور ملانوم در يك سوم موارد بدون علامت است و طي معاينه بصورت اتفاقي كشف مي شود. در دو سوم موارد هم امكان دارد كه علايمي مانند مگسپران، تاري ديد و يا احساس جرقه ايجاد كند و گاهي اوقات هم علايمي در سطح چشم مانند رگهاي قرمز روي قسمت سفيدي چشم مشاهده مي شود.
با توجه به اندازه تومور درمانهاي مختلفي براي آن به كار برده مي شود و امروزه اغلب اين درمانها در كشور ما نيز در دسترس مي باشند.
زماني كه تومور در مراحل اوليه و كوچك باشد با استفاده از ليزر درماني و مواقعي كه رشد كرده و به اندازه متوسط رسيده باشد با گذاشتن پلاك راديواكتيو درمان مي شود اما زمانيكه خيلي بزرگ شده باشد جراح مجبور به تخليه چشم و گذاشتن چشم مصنوعي مي گردد.
تومورهاي چشمي كودكان
شايعترين تومور داخل چشمي كودكان رتينوبلاستوما است كه از برخي سلولهاي شبكيه نشات ميگيرد. معمولا بين1تا3 سالگي تشخيص داده مي شود و بعد از 6 سالگي معمولا اتفاق نمي افتد. شايعترين علامت رتينوبلاستوما ايجاد مردمك سفيد يا لكوكوريا است.به صورت عادی زمانی که نور درخشانی (مانند فلش دوربین) به چشم تابیده می شود، مردمک چشم قرمز رنگ دیده می شود و دلیل آن نیز وجود رگ های خونی پشت مردمک ميباشد. در کودکان مبتلا به رتینوبلاستوما، در این حالت مردمک به رنگ سفید یا صورتی دیده می شود كه در 60 تا 70درصد بيماران مشاهده مي گردد. بنابراین معمولا این حالت زمانی تشخیص داده می شود که والدین عکس های کودک را مشاهده می کنند. همچنين گاهي والدين اعلام ميكنند چشم كودكشان در تاريكي برق ميزند و يا حالت ژله مانند به خود گرفته است.
يكي ديگر از علامتهاي اين بيماري انحراف چشم مي باشد كه در 20 تا 25 درصد موارد با اين علامت مراجعه مي كنند و تشخيص رتينوبلاستوما داده مي شود.
اين تومور ممكن است به صورت يك طرفه يا دوطرفه باشد و اگرچه در 6تا7 درصد موارد احتمالا سابقه خانوادگي دارند اما نزديك به 94 در صد به علت جهش ژني ايجاد شده است.
سايرعلايم عبارتند از:
- تنبلي چشم
- مشكلات ديد
- چشم درد
- قرمز شدن چشم
- خونريزي چشم
- سوزش چشم
- تفاوت رنگ دو عنبيه
- عدم کاهش سایز مردمک زمانی که در معرض نور شدید قرار می گیرد
عوامل خطر ساز احتمالي:
- رژيم غذايي كم ميوه و سبزي مادران در دوران بارداري
- مواجهه مادر با مواد شيميايي نفتي در دوران بارداري
- مواجهه پدر با اشعه
- سن بالاي پدر
درمان
درمانهاي مختلفي براي اين تومور وجود دارد و بر اساس ميزان پيشرفت بيماري با انجام اقدامات موضعي مانند ليزر درماني، رادیوتراپی، كرايو تراپي، حرارت درمانی،گذاشتن پلاك راديواكتيو و يا تزريقات داخل چشمي درمان صورت ميگيرد ولي در اغلب موارد با كمك شيمي درماني، درمان سيستميك انجام مي گيرد.
در موارد پيشرفته امكان نياز به تخليه چشم و گذاشتن چشم مصنوعي مي باشد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.