سندروم خشکی چشم معمولا مشكل جدي برای چشم ایجاد نمی کند. درمان هایی که برای این عارضه به کار می روند غالبا علایم را کاهش می دهند که برخی از آنها عبارتند از:
- قطره چشمی برای مرطوب نگه داشتن چشم
- دارو هایی برای کاهش التهاب چشم
- استفاده از عمل جراحی در صورت لزوم- تا مانع از خارج شدن سريع اشک از چشم شود و با مرطوب نگه داشتن چشم، از خشکی آن بکاهد.
اگر سندروم خشکی چشم در اثر يك علت زمينه اي به وجود آمده باشد، معمولا با درمان علت زمينه اي، علایم نیز برطرف می شود.
مراقب چشمان خود باشید
علاوه بر راه های درمانی پزشکی، شما می توانید با انجام دادن برخی کارها از ابتلا به سندروم خشکی چشم پیشگیری کنید و یا علایم آن را کاهش دهید. برخی از آنها عبارتند از:
- چشم ها و پلک های خود را همیشه تمیز نگه دارید و در معرض گرد و خاک، دود سیگار، هوای خشک و باد قرار نگیرید.
- از کامپیوتر و لپ تاپ به گونه ای (با رعایت فاصله،نورو مدت زمان مناسب)استفاده نمایید تا آسیبی به چشم نرسد.
- هوای محیط را مرطوب نگه دارید.
- از رژیم غذایی سالم و مناسب و همچنین اسيدهاي چرب امگا 3 و امگا 7 بهره ببرید.
مشکلات دیگر
با وجود آنكه سندروم خشکی چشم ممکن است باعث ناراحتي چشم شود، ولي به طور معمول منجر به عارضه جدي در چشم نمي شود.دو مورد عارضه اصلي كه در ارتباط با خشكي چشم هستند عبارتند از:
- کونژکتوییت- التهاب ملتحمه؛ ملتحمه لایه شفاف سلول هايي است که روي سفیدی کره چشم و سطح داخلی پلک ها را مي پوشاند. التهاب ملتحمه ناشي از خشكي چشم در بيشتر شديد نيست و نیاز به درمان خاصی ندارد.
- التهاب قرنیه- در موارد نادر، سندروم خشکی چشم درمان نشده شديد مي نواتد منجر به آسیب سطح قرنیه (کراتیت) می شود. این آسیب می تواند باعث ایجاد زخم قرنیه یا عفونت قرنیه گردد و این وضعیت می تواند بینایی را به خطر بیندازد.
چنانچه هر یک از علایم زیر را تجربه کردید، فورا به اپتومتریست یا نزدیک ترین مرکز اورژانس چشم مراجعه نمایید، چرا که ممکن است خطری جدی برای بینایی تان وجود داشته باشد:
- حساسیت شدید به نور (ترس از نور)
- درد شدید در چشم یا قرمزی چشم شدید
- کاهش دید چشم