دیستروفی فوکس
دیستروفی فوکس به آرامی و معمولاً در هر دو چشم پیشرفت می کند. این بیماری در زنان بیشتر از مردان و در افراد با سابقه خانوادگی این بیماری، شایع است. اگرچه این شرایط از دهه 20 و 30 شروع می شود ، اما اکثر افراد تا دهه 50 یا 60 خود، علائمی را تجربه نمی کنند.
این حالت زمانی اتفاق می افتد که سلولهای اندوتلیوم (داخلی ترین لایه قرنیه) تخریب شده و باعث تجمع مایع و تورم قرنیه می شوند. علائم شامل:
خیرگی و پخش نور
تاری دید هنگام بیدارشدن که در طول روز بهبود می یابد
اعوجاج بینایی
حساسیت به نور
دید ضعیف در شب
دیدن هاله رنگی اطراف نور
تاول های دردناک کوچک روی قرنیه
درد چشم
کدر شدن قرنیه
تشخیص
معاینه چشم - اولین قدم برای شناسایی این بیماری ، معاینه کامل چشم است که توسط چشم پزشک انجام می شود. در صورت لزوم ، آزمایش های دیگری نیز ممکن است انجام شود. طی معاینه با اسلیت لامپ، چشم پزشک با استفاده از بزرگنمایی، تغییرات ظریف سلول های اندوتلیوم که مشخصه بیماری فوکس است را ارزیابی می کند. اولین نشانه بالینی فوکس کاهش تعداد سلولهای قرنیه و ظهور ضایعات ظریف قطره مانند در سلولهای اندوتلیوم قرنیه به نام ((گوتاتا)) است. آزمایش دیگری که چشم پزشکتان ممکن است انجام دهد، "پاکی متری" یا اندازه گیری ضخامت قرنیه است که در آن افزایش ضخامت قرنیه ناشی از تورم قرنیه مشاهده خواهد شد. همچنین در معاینه کامل چشم در اندازه گیری میزان بینایی به کمک چارت بینایی، افت دید ناشی از تورم قرنیه خواهیم داشت.
تست فشار چشم - بعد از بی حس کردن چشم ها با قطره های بی حسی ، چشم پزشک با ابزاری خاص، فشار چشم را اندازه گیری می کند.
پاکی متری یا اندازه گیری ضخامت قرنیه - با استفاده از یک ابزار نوری ، ضخامت قرنیه اندازه گیری می شود.
شمارش سلول قرنیه - مقدار ، اندازه و شکل سلولهای قرنیه با یک دستگاه ویژه اندازه گیری می شود.
درمان
قطره چشم و پمادها - اگر بیماری شدید نباشد، چشم پزشک ممکن است برای کاهش تورم چشم، قطره یا پماد توصیه کند.
لنزهای تماسی - لنزهای تماسی نرم به کاهش درد ناشی از این بیماری کمک می کنند.
جراحی پیوند قرنیه - مبتلایان به دیستروفی پیشرفته فوکس ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. در این روش ، جراح، لایه اندوتلیوم قرنیه را با ابزار خاص یا به کمک لیزر جدا می کند و بجای آن لایه اندوتلیوم قرنیه اهدایی را قرار می دهد و بخیه می زند.
منبع:
https://umiamihealth.org/en/bascom-palmer-eye-institute